Передплата 2024 «Добрий господар»

На Благодійному ярмарку діти продавали випічку, плели синьо-жовті браслети…

Львівська академічна гімназія зібрала для Збройних сил України 104 тисячі грн!

Фото Львівської академічної гімназії
Фото Львівської академічної гімназії

До Дня учителя у Львівській академічній гімназії відбувся Благодійний ярмарок під гаслом «Непереможні - коли об'єднані!». Про це на своїй сторінці у соцмережах повідомив навчальний заклад. Дітям вдалося зібрати для військових — 104 тисячі грн!

«Люди, ми — молодці, великі молодці! Всі, всі, всі! Від найменших п’ятих класів, які зібрали рекордні суми, до випускників, — йдеться у повідомленні Львівської академічної гімназії. — Від наших найкращих вчителів до адміністрації, які безвідмовно підтримують і долучаються. І звичайно ви — наші дорогі батьки!

Фото Львівської академічної гімназії
Фото Львівської академічної гімназії

Милують око гімназисти, святково одягнені в українські вишиванки. Приємно спостерігати як з азартом продають і вмить біжать щось
смачненьке купувати до інших столів, як по-дорослому торгуються. Кожен особливий внесок доводить, що ми сильна і незламна нація!
Такі заходи загартовують український непереможний дух. Частину солодощів з ярмарку передали дітям вимушено переміщених до Львова українців, якими опікується НУ «Львівська політехніка». Отже, підсумки нашого Благодійного ярмарку: ми зібрали 104 тисячі грн для ЗСУ!

97 тисяч грн передали співзасновниці ГО «Допоможи Фронту» Наталі Микитюк. 7 тисяч грн. — Фонду Markus Foundation, Валерій Маркус".

«Для нас велика честь, що гімназисти прийняли рішення обрати „посередником“, вт.ч. нашу ГО зі словами: „ви точно знаєте, які зараз потреби на фронті і на що потрібно“, — повідомили у ГО „Допоможи Фронту“. (Керівник цієї організації Богдан Масляк, який зараз на фронті, у Морській піхоті. — Авт.). — Ми перерахували вміст скриньки разом з монетами — 98 387, 3 грн, 50 євроцентів і 50 стотінок! Це — неймовірно! Ви дуже круті, випікали солодощі, робили власноруч прикраси — і панувала прекрасна атмосфера — добра! Таку Націю точно не здолати!».

Фото Львівської академічної гімназії
Фото Львівської академічної гімназії

Наталія Микитюк у коментарі для «ВЗ» зауважила: «Потреб на фронті є багато. Потрібні дрони, тепловізори, автомобілі…А також є потреби у тактичній медицині. Ми не очікували, що таку суму діти зберуть. Швидше за все, ми придбаємо прилад нічного бачення, або дрон. Звичайно, якщо буде щось коштувати дорожче, то кошти докладемо».

Волонтерка розповіла, на ярмарку було багато солодощів, напоїв. Діти плели синьо-жовті браслетики… «Колись до Дня вчителя купували квіти, а тепер ось такі Благодійні ярмарки організовують, — веде далі пані Наталія Микитюк. — Львівська академічна гімназія у цьому плані передова. Цей навчальний заклад славиться такими креативними підходами до справи. Що цікаво, ярмарок організував шкільний парламент. І батьки, і вчителі підтримали учнів».

Учень 11 класу Львівської академічної гімназії, один з організаторів Благодійного ярмарку Лука Бартєнєв розповів журналістці «ВЗ», що ніхто не очікував, що вдасться зібрати саме таку суму коштів. Готувалися до ярмарку — два тижні.

«Усі приємно здивовані, — каже Лука. — На ярмарку було багато різної продукції, і не лише випічка. Деякі діти з батьками горщики з квітами продавали, дехто продавав гарбузи зі своєї ферми… Моя однокласниця, наприклад, цілий тиждень вишивала шеврони, щоби їх продавати на ярмарку. Кожен долучався безпосередньо по своїм можливостям і вмінням.

На ярмарку в основному ми купували один в одного. Проте долучалися також батьки, вчителі. Ми навіть запросили випускників гімназії, а також деяких викладачів з «Львівської політехніки. Ми дуже сподіваємося, що цих коштів вистачить для купівлі справді потрібного обладнання для військових».

Схожі новини