Передплата 2024 «Добрий господар»

Скандальний очільник Києво-Печерської Лаври поїхав до Молдови: деталі

  • 02.10.2022, 17:15
  • 1 656

Настоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла, він же Петро Лебідь, відомий на прізвисько «Паша Мерседес», перевіряли на кордоні з Молдовою через підозру у вивезенні цінностей

Фото: kopiika
Фото: kopiika

У ЗМІ з’явилася інформація, що настоятеля Лаври затримали на кордоні при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей.

За даними джерела «Української правди», громадянин Лебідь в кінці вересня перетнув державний кордон України з Молдовою, а контрольні служби до його багажу зауважень не мали.

На прохання уточнити інформацію щодо цієї людини в Держприкордонслужбі в черговий раз наголосили УП, що не мають права розголошувати інформацію щодо третіх осіб.

Водночас на youtube-каналі митрополита Павла 2 жовтня з’явилось відео, де він підтверджує, що поїхав до Молдови (за його словами — на діагностику).

Лебідь каже, що його дійсно зупиняли на кордоні і перевірка тривала 6 годин. Це, мовляв, сталося через скаргу, яка надійшла правоохоронцям.

Він зазначив, що віз три куплені ікони, які не становлять історичної цінності. За словами настоятеля Лаври, ситуація завершилася мирно, і він подарував правоохоронцям, які його перевіряли, шоколадки і календарики.

Згідно з даними з відкритих джерел, Лебідь має 61 рік, тож не підпадає під віковий ценз — невиїзду чоловіків з України.

Схожі новини