Передплата 2024 «Добра кухня»

Штати запровадили чергові санкції проти росії через анексію українських територій

  • 30.09.2022, 18:45
  • 791

США внесли до санкційних списків 14 представників військово-промислового комплексу рф, а також 278 російських депутатів за спробу анексувати суверенну українську територію

США посилює санкції проти рф через анексію східних і південних областей. Фото із мережі
США посилює санкції проти рф через анексію східних і південних областей. Фото із мережі

Як повідомили у пресслужбі Мінфіну США, до санкційного списку потрапили представники російського фінансового керівництва.

Зокрема, санкції запровадили щодо голови центробанку рф Ельвіри Набіулліної, її першої заступниці Ольги Скоробогатової.

До санкційного списку також потрапили віце-прем'єр РФ Аолександр Новак, а також близькі родичі міністра оборони рф шойгу, голови Нацгвардії росії Віктора Золотова, спікера російського парламенту Валентини Матвієнко, прем'єр-міністра рф Михайла Мішустіна, губернатора Санкт-Петербурга Олександра Бєглова, заступника раднацбезу рф дмитра мєдвєдєва.

Також додаткові санкції ввели щодо 169 членів ради федерації рф та 109 членів російської держдуми.

Міністерство торгівлі США оприлюднило попередження про підвищені ризики встановлення обмежень за підтримку російської армії, а також внесло 57 компаній до Списку організацій за порушення експортного контролю США.

Зокрема, туди потрапили організації з мережі російської компанії «Радіоавтоматика», які використовували для обходу санкцій, а також китайська компанія Sinno Electronics Co. та вірменська компанія Taco, які постачали їй обладнання.

Схожі новини