Передплата 2024 ВЗ

СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу гуманітарної колони на околиці Запоріжжя

  • 30.09.2022, 19:05
  • 612

Слідчі Служби безпеки розслідують цей черговий воєнний злочин рф за ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни

Масштабний обстріл гуманітарної колони вкотре свідчить, що росія цілеспрямовано обирає своїми цілями цивільні, а не військові об'єкти.

За даними слідства, 30 вересня 2022 року близько 7:30 ранку рашисти розстріляли мирних громадян, які очікували у гуманітарній колоні на виїзд з обласного центру.

Ці люди їхали до своїх рідних на окуповану територію: везли гуманітарну допомогу чи прагнули вивезти їх на підконтрольну частину України.

Наразі відомо про щонайменше 25 загиблих і близько 50 поранених.

«Скільки б росія не проявляла свій звірячий оскал, їй обов’язково доведеться відповідати за скоєне. Тому ми не тільки б'ємо ворога на полі бою, але й ретельно документуємо дані про злочини окупантів, збираємо свідчення, аналізуємо негласну інформацію — увесь масив доказів стане предметом розгляду в міжнародних судах після перемоги України. Ми не пробачимо ворогу жодної загиблої людини. Строку давності у таких злочинів немає!» — зазначив очільник Служби безпеки Василь Малюк.

Схожі новини