Передплата 2024 ВЗ

Місто «Нафтусі» «зарахували» до складу найвідоміших європейських курортів

Місцем збору туроператорів, представників найвідоміших туристичних брендів Європи та світу цього тижня став іспанський курорт Оуренсе, де проживає близько 30% жителів провінції Галісія

Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця, на фото зліва. Фото пресслужби Трускавецької міської ради.
Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця, на фото зліва. Фото пресслужби Трускавецької міської ради.

Одним із тих, хто представляв Україну на престижному курортному форумі, став міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. Про це інформує пресслужба міста «Нафтусі».

Гарну новину привіз додому очільник української бальнеологічної оздоровниці. Виявляється, в Іспанії Трускавець прийняли до складу Європейської Асоціації історичних термальних курортів, членами якої є такі відомі центри природного лікування, як Баден-Баден, Карлові Вари, Віші, Монтекатіні Терме, Будапешт.

Виступивши в Оуренсе як почесний гість, очільник Трускавця розповів про особливості відпочинку та лікування у місті «Нафтусі». Презентаційна промова українського гостя викликала великий інтерес. Андрій Кульчинський мав зустрічі і з місцевими журналістами.

Як виявилось, абсолютна більшість іспанців перебуває у невіданні щодо курортних можливостей Трускавця. Сьогодні, коли в Україні війна, з міркувань безпеки, мабуть, не найкращий час для того, щоб пропонувати звиклим до високих стандартів відпочинку й лікування іспанським туристам провести відпочинок на українському курорті. З іншого ж боку… Колись війна не просто закінчиться. Україна обов’язково переможе. Не тільки на полі бою — у всіх сферах життя. Тому вже сьогодні потрібно працювати над тим, щоб туристи з Піренейського півострова добре знали, що Трускавець у європейській індустрії розваг та відпочинку — не якась там невідома «пустеля», а загальновизнаний курорт із своїми традиціями та досягненнями.

Що новий статус означає для Трускавця?

Найперше, як стверджує Андрій Кульчинський, те, що Трускавець автоматично потрапляє до довідника визнаних європейських курортів. Йдеться про велике репутаційне визнання. Прийом Трускавця до Європейської Асоціації історичних термальних курортів — це повернення до справедливості. Український курорт — один із найстаріших в Центральній Європі. Свій початок веде з 1827 року.

Схожі новини