Передплата 2024 «Добрий господар»

Лукашенко відвідав окуповану рф Абхазію: Грузія відреагувала

  • 28.09.2022, 20:35
  • 936

Лукашенко приїхав до невизнаної Абхазії. МЗС Грузії звинуватило його у порушенні держкордону

Сьогодні самопроголошений президент білорусі Олександр Лукашенко вперше відвідав з офіційним візитом Абхазію — окуповану російськими військами територію Грузії, де зустрівся з так званим президентом невизнаної Абхазії Асланом Бжанією.

Міністерство закордонних справ Грузії викликало білоруського посла Анатолія Ліса у зв’язку з візитом самопроголошеного президента білорусі Олександра Лукашенка в окуповану рф Абхазію.

«Грузинська сторона висловила крайню стурбованість у зв’язку з цим (візитом Лукашенка в Абхазію) і запросила додаткові роз’яснення в білоруської сторони», — зазначається в дописі.

В окремій заяві МЗС Грузії засудило «порушення державного кордону Аляксандром Лукашенком своїм так званим візитом в окупований Абхазький регіон, що грубо порушує основоположні принципи й норми міжнародного права».

«Закликаємо білоруську сторону поважати суверенітет і територіальну цілісність суверенної держави в межах її міжнародно визнаних кордонів і не вживати дій, які суперечать основоположним принципам міжнародного права», — підкреслюється в заяві.

Схожі новини