Передплата 2024 ВЗ

А виходу вже нема: на кордон із Грузією та Казахстаном прибули російські військові

  • 26.09.2022, 16:45
  • 1 123

Біля переходу Верхній Ларс на російсько-грузинському кордоні вже з’явився БТР та російські солдати

російські військові встановлюють контроль на кордонах, аби чоловіки не втікали від мобілізації. Фото із мережі
російські військові встановлюють контроль на кордонах, аби чоловіки не втікали від мобілізації. Фото із мережі

Офіційне пояснення фсб — на кордоні відкриють військовий КПП на випадок, якщо люди, які очікують у черзі, спробують прорвати кордон.

Черга зараз на 40−50 годин очікування, на кордоні зібралися тисячі машин, багато людей йдуть також пішки, їдуть велосипедами та самокатами.

Піти на прорив весь цей натовп, звичайно, може, якщо в рф оголосять офіційну заборону на виїзд військовозобов'язаним. Поки відмови відбуваються вибірково, декого загортають і в аеропортах, видаючи папір, що виїхати вони можуть лише з дозволу військового комісаріату.

Говорять про створення бази мобілізованих, але поки що вона не дійшла до всіх прикордонних пунктів.

Та сама ситуація на кордоні з Казахстаном. Видання Orda пише, що пункт пропуску з боку Петропавловська закрили у понеділок із боку росії. Чоловіків призовного віку не пропускають, за непідтвердженими даними, на них чекатимуть із повістками.

У соціальних мережах радять електричку з Омська до Кургану, частина шляху якої пролягає територією Казахстану. Електрички повні, але це спосіб пройти до Казахстану без черги, якщо цей прохід ще закритий.

Офіційну заборону на виїзд джерела у владі передбачають з 28 по 30 вересня, коли на окупованих територіях закінчаться «референдуми».

Схожі новини