Передплата 2024 «Добрий господар»

На станції «Академік Вернадський» обрали ім'я для тюленів

  • 26.09.2022, 14:45
  • 808

Їх назвали Мирко та Мрія

Тюлені разом із малечею. Фото Національного антарктичного наукового центру
Тюлені разом із малечею. Фото Національного антарктичного наукового центру

За підсумками конкурсу, двох тюленят Ведделла, що народилися тиждень тому неподалік «Вернадського, назвали Мирко та Мрія.

Загалом Національний арктичний науковий центр отримав понад 400 пропозицій. Варіанти були дуже різні: від Джавеліни і Байрактарчика до Бодіпозитивки та Борща.

Свій вибір науковці пояснили тим, що «з одного боку імена, звісно, мають бути актуальними тим жахливим подіям, які відбуваються зараз в Україні, а з іншого — не повинні бути прив’язані тільки до війни, а мати ширший, загальнолюдський сенс».

«Мрія — це і про те, що ми втратили в цій війні, і про необхідність мріяти далі, вірити в краще майбутнє та будувати його. Мир сьогодні потрібен і в контексті Перемоги та завершення нинішньої війни, і в контексті глобального існування планети для можливості розвитку, співпраці, взаєморозуміння.

Ще раз дякуємо всім учасникам, а автори, які вказали імена-переможці першими, — @danae.bonem (Danka) та Ірина Бодейчук Iryna Bodeychuk отримають від нас обіцяні подарунки", — йдеться у дописі.

Схожі новини