Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

КНДР запустила балістичну ракету

  • 25.09.2022, 09:50
  • 678

Північна Корея запустила балістичну ракету у бік моря біля свого східного узбережжя напередодні запланованих військових навчань південнокорейських та американських сил за участю авіаносця та візиту до регіону віцепрезидентки США Камали Гарріс

КНДР запустила балістичну ракету перед візитом віцепрезидентки США до Сеулу. Фото умовне із мережі
КНДР запустила балістичну ракету перед візитом віцепрезидентки США до Сеулу. Фото умовне із мережі

Про це повідомляє Reuters.

Військові Південної Кореї заявили, що це була одиночна балістична ракета малої дальності, яку запустили із району Течхон провінції Північний Пхеньян. Вона пролетіла близько 600 км на висоті 60 км і зі швидкістю 5 Махів.

«Запуск балістичної ракети Північною Кореєю є серйозною провокацією, яка загрожує миру та безпеці Корейського півострова та міжнародної спільноти», — йдеться у заяві Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Рада національної безпеки Південної Кореї скликала екстрене засідання для обговорення заходів реагування та засудила запуск як явне порушення резолюцій Ради Безпеки ООН та невиправдану провокацію.

Міністр оборони Японії Ясукадзу Хамада заявив, що, за даними Японії, ракета досягла максимальної висоти 50 км і могла летіти неправильною траєкторією.

Запуск відбувся після прибуття атомного американського авіаносця USS Ronald Reagan до Південної Кореї для участі у спільних навчаннях із південнокорейськими силами протягом чотирьох днів з 26 по 29 вересня, а також напередодні запланованого візиту до Сеулу Гарріс.

Схожі новини