Передплата 2024 ВЗ

У Львові арештували корпоративні права мережі готелів, власником якої виявився громадянин росії

  • 19.09.2022, 18:15
  • 1 266

Йдеться про корпоративні права мережі готелів та нерухомість на понад 55 млн грн, власником яких є громадянин рф

У Львові арештували корпоративні права мережі готелів та нерухомість на понад 55 млн гривень. Фото із мережі
У Львові арештували корпоративні права мережі готелів та нерухомість на понад 55 млн гривень. Фото із мережі

Відтак, арешт наклали на корпоративні права мережі готелів на понад 15,5 млн грн та на об'єкти нерухомості. Йдеться про базу відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Кінцевим бенефіціаром власності є громадянин росії. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн.

Арештоване майно передадуть в управління АРМА.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та службового підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадові особи ТОВ, до якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника виводили кошти на рахунки офшорних компаній, які зареєстровані в Республіці Кіпр, через укладення фіктивних договорів.

Отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, спрямовували через банківські та фінансові установи як заробітну плату для російського власника. Так, податки сплачували до державного бюджету рф і скеровували на фінансування війни в Україні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України у співпраці з управлінням запобігання фінансовим операціям, які пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Львівській області.

Як стало відомо виданню Бабель із джерел у правоохоронних органах, йдеться про мережу готелів Reikartz Hotel Group, єдиним кінцевим бенефіціаром якої є мешканець москви Васін Юрій Валерійович.

Схожі новини