Передплата 2024 «Добра кухня»

Відтепер в «Дії» кандидати на усиновлення дитини можуть залишити заявку

  • 14.09.2022, 14:55
  • 1 030

На сайті «Дія» можна подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі онлайн. Раніше ця послуга була доступною тільки офлайн

Послуга «Усиновлення: реєстрація кандидатом» дає можливість у будь-який час доби подати заяву та зручно завантажити всі необхідні документи.

«Зараз ми працюємо над цифровізацією сфери усиновлення в Україні. Перший етап — заявку на консультацію щодо усиновлення в Дії - ми успішно пройшли. Тепер робимо наступний крок — запускаємо на порталі Дія подачу заявок для кандидатів в усиновлювачі. Раніше українці, які хочуть усиновити дитину, повинні були збирати багато паперових документів та стояти в чергах. В Дії цю послугу можна буде отримати без зайвої бюрократії», — зазначив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Щоб подати заявку на статус кандидата в усиновлювачі:

  1. Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія.
  2. Оберіть послугу у списку, а саме «Усиновлення: реєстрація кандидатом».
  3. Заповніть базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дітей, яких хотіли би усиновити: стать, вік тощо.
  4. Дочекайтеся отримання даних з реєстрів — до 15 хвилин.
  5. Продовжіть заповнювати заяву — завантажте потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними.
  6. Підпишіть заяву електронним підписом та надішліть її на опрацювання.

Послуга є безкоштовною. Подання заявки займає не більше 30 хвилин. Після опрацювання заявки служба у справах дітей перевірить житлові умови заявника та, якщо усе відповідає вимогам до усиновителя, направить на навчання і подальшу реєстрацію кандидата в усиновлювачі.

Подати заяву на реєстрацію в кандидати можна за посиланням.

Схожі новини