Передплата 2024 ВЗ

«Включення депутатів від ОПЗЖ і партії Шарія в ефір марафону — це повзуча легалізація проросійських сил»

  • 13.09.2022, 17:17
  • 896

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко на своєму телеграм-каналі звертає увагу на те, що представники колишньої проросійської фракції ОПЗЖ та партії Шарія з’являються в ефірі марафону «Єдині новини»

«Національний марафон. Канал РАДА. Пані Плачкова з колишньої ОПЗЖ, а тепер „Відновлення“ плачеться про руйнування українських міст і селищ. За тиждень до війни пані Плачкова закликала не демонізувати росію. І якщо ОПЗЖ заборонили, то як так, що її представники знову бажані гості в цензурованому Банковою ефірі?», — зауважує Геращенко.

«А в слоті „Суспільного“ ведучі включають представників партії Шарія зі звільненого Куп‘янська! Ну це ж безумство! Наші партійці з Харківщини, які з першого дня мобілізувалися в ЗСУ, просто в шоку», — пише народна депутатка.

«Суспільство вимагає покарання для колаборантів і зрадників, суди закривають партії, які дали найбільший відсоток покидьків, що співпрацювали з окупаційними режимами. В цей час на державних телеканалах — представники заборонених партій вже перевзулися в повітрі в синьо-жовті мешти і відпрацьовують лояльність», — пише Геращенко.

«Включення ОПЗЖ в ефір марафону в слоті РАДА стало щоденним. Тепер ці добродії, які за день до війни звинувачували Україну в „недоговороспособності“, вчать нас, як готуватися до зими», — обурилася Ірина Геращенко.

«Я розумію, що влада має роздавати плюшки, чи як там в них це називається, за лояльність і голосування. Але всьому є межа! „Європейська Солідарність“ виступає з рішучим протестом повзучої легалізації забороненої партії», — зазначає співголова фракції.
«Якщо ми говоримо про те, що всі росіяни мають понести відповідальність за політику путіна, то і всі ОПЗЖисти мають понести моральну і політичну відповідальність за те, що їхня партія стала кублом колаборантів і зрадників, що їхні вожді їздили на поклон в кремль, і всі вони роками просували проросійський порядок денний», — вважає Геращенко.

«Канал РАДА повністю цензурується міністерством цензури і Банковою, які визначають інформаційну політику марафону, де не залишилося парламенту, де чорні списки на проукраїнських політиків і партії. Канал перетворився на неперебірливу, безпринципну пропагандистську телебудку», — констатує народна депутатка.

«Журналістам з каналів Медведчука не звикати запрошувати своїх вчорашніх постійних гостей. Але ж іншим має бути хоч трохи соромно? Ваші колеги Олександр Махов, Олексій Юрченко загинули на фронті. Вам не муляє зраджувати їх пам’ять в тилу? Немає слів!», — пише Ірина Геращенко.

«Нам потрібна серйозна суспільна дискусія щодо відповідальності ЗМІ і медіагігієни в марафоні. Це потрібно рішуче зупинити», — резюмує Геращенко.

Схожі новини