Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«7,5 тисячі переселенців отримали грошову допомогу від міжнародних партнерів»

75 доларів в місяць українцям, яких спіткала війна, надавали також провідні криптобіржі світу

Сьогодні на Львівщині мешкає понад 400 тисяч осіб, які втекли від війни. З них 250 тисяч мають офіційний статус внутрішньо переміщених осіб. Для офіційних переселенців діє проєкт з виплат грошової допомоги від криптобіржі Binance. Загалом проєкт охопив близько 5 тисяч 450 людей на Львівщині. Це орієнтовно 1,2 мільйона доларів для ВПО саме у Львівській області. В Україні досягнуто рекорду — 7,5 тисячі людей отримали грошову допомогу від криптобірж.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника голови Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Потребуючі переселенці отримували на місяць 75 доларів, така допомога для них була передбачена упродовж трьох місяців.

«З кінця травня співпрацюємо з благодійною ініціативою „Паляниця“, які вийшли на контакт з найбільшою у світі криптобіржею Binance, — каже чиновник. — Домовилися, що через мобільний застосунок зможемо надати фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам, які мешкають на Львівщині. Домовилися на першому етапі про допомогу тисячі особам. Потім мали амбітні плани — допомогти щонайменше п’яти тисячам людей. Перевиконали цей план».

Співзасновник благодійної ініціативи «Паляниця» Антон Кошелєв додав: «Ми роздавали переселенцям сухпайки, медичні засоби. У цьому нам допомогла криптобіржа. Одного дня представники крипти вирішили допомогти грошима найбільш нужденним біженцям — жінкам з дітьми, людям без даху над головою, інвалідам, одиноким людям… Тоді у криптобіржі не мали змоги технічно це реалізувати. Бо люди, які користуються послугами криптобіржі, не нужденні. Ми вирішили показати біженцям, як користуватися додатком і вивести гроші допомоги на карточку».

Схема отримання допомоги від криптобіржі доволі складна. Треба зареєструватися у додатку криптобіржі. Потім система аналізує анкету потребуючої особи. Допомогу скидають в додаток у криптовалюті, яку потрібно треба технічно вивести на карточку в гривнях.

Схожі новини