Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«російська присутність на Запорізькій АЕС небезпечна для всього світу»

  • 11.09.2022, 11:31
  • 499

Порошенко наголошує, що треба зупинити ядерний тероризм путіна

Петро Порошенко в ефірі телеканалу CNN Turk заявив, що місія МАГАТЕ на Запорізьку АЕС дала можливість об'єктивно і неупереджено показати, що відбувається на атомній електростанції. Порошенко зазначив: представники Міжнародного агентства з атомної енергії на власні очі побачили російських солдатів, сліди від гарматних снарядів.

«Цей звіт показує, наскільки небезпечною є ситуація на ЗАЕС для всього світу. Ми повинні негайно провести демілітаризацію, ми повинні зупинити ядерний тероризм путіна. Електростанція має перейти під український контроль, росіяни мають вийти повністю. Нагадаю: Запорізька електростанція в 10 разів потужніша за Чорнобиль», — зауважив Порошенко.

«Загроза ядерного тероризму не обмежується Україною, росією та нашими сусідами. Вся Європа, від Великобританії до Туреччини, в небезпеці», — пояснює п’ятий президент.

«Тому ми повинні бути єдиними. Ми повинні знайти рішення. Це в тому числі резолюція Ради Безпеки ООН. Має бути створена миротворча операція ООН. Це ефективне рішення, яке потрібно прийняти негайно», — наголошує Петро Порошенко.

Схожі новини