Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США повідомили, коли заборонять морські перевезення нафти рф

  • 10.09.2022, 16:15
  • 777

США разом із країнами G7 та Євросоюзу запровадять заборону на морські перевезення російської нафти 5 грудня

Про це пише Суспільне.

Мінфін США зазначає, що заборона на перевезення нафтопродуктів морським шляхом запрацює з 5 лютого 2023 року. Це буде одним із заходів для встановлення граничних цін на сировину з росії.

У міністерстві видали посібник, у якому йдеться про можливість розслідування щодо покупців російської нафти, які платили ціни вище встановленої межі і свідомо надали неправдиві документи. Уряди, які беруть участь в запровадженні обмежень, будуть ділитися такою інформацією, щоб допомогти її контролювати.

План обмеження цін, узгоджений країнами Великої сімки, передбачає відмову країн-учасниць у страхових, фінансових, брокерських, навігаційних та інших послугах для нафтових вантажів, ціна яких перевищує максимальну ціну на нафту та нафтопродукти, яка ще не визначена.

У Мінфіні США заявили, що ці постачальники послуг повинні зберігати записи про постачання російської нафти протягом п’яти років.

«Якщо постачальник послуг, який не має прямого доступу до інформації про ціни, розумно покладається на свідоцтво клієнта, цей постачальник послуг не нестиме відповідальності за можливі порушення санкцій через дії несумлінних осіб, «які намагаються порушити обмеження або ухилитися від нього», — йдеться у посібнику міністерства.

Схожі новини