Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Боротися за «Оскар» буде «Клондайк»

Обрано претендента від України, який змагатиметься за найвищу нагороду Американської кіноакадемії

Кадр з фільму
Кадр з фільму

Український Оскарівський Комітет обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Ним став фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач.

Драматична стрічка розповідає історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року у селі Грабове Донецької області. Коли Ірка і Толік очікують народження першої дитини, війна жорстоко увірвалася в їхнє життя разом з уламками збитого «Боїнга». Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання.

Цьогоріч «Клондайк» брав участь у 72 Берлінському кінофестивалі. Картину було відзначено премією екуменічного журі секції «Панорама». Цю нагороду присуджують фільмам режисерів, які проявили справжній художній талант і змогли привернути увагу глядачів до людських цінностей.

Нагадаємо, що у національному відборі брали участь фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач та стрічка «Снайпер. Білий ворон» режисера Мар’яна Бушана.

Схожі новини