Передплата 2024 ВЗ

New York Times: росія купує артилерію та ракети в Північної Кореї

  • 06.09.2022, 10:38
  • 675

росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет в КНДР, що є ознакою того, що глобальні санкції серйозно обмежили її ланцюжки поставок і змусили москву звернутися за військовими поставками до країн-ізгоїв.

Як повідомляє New York Times, розкриття інформації американської розвідки відбулося через кілька днів після того, як росія отримала перші партії безпілотників іранського виробництва, деякі з яких, за словами американських офіційних осіб, мали механічні проблеми.

Представники уряду США заявили, що рішення росії звернутися до Ірану, а тепер і до Північної Кореї, було ознакою того, що санкції і експортний контроль, введені Сполученими Штатами і Європою, заважають москві отримувати припаси для своєї армії.

Офіційний представник США заявив, що, крім ракет малої дальності і артилерійських снарядів, росія спробує закупити додаткове північнокорейське обладнання в майбутньому.

«кремль повинен бути стурбований тим, що йому взагалі доводиться що-небудь купувати в Північній Кореї», — сказав Мейсон Кларк, який очолює російську групу в Інституті вивчення війни.

Схожі новини