Передплата 2024 ВЗ

Кинув дві гранати у поліцейських!

Керівництво патрульної поліції наголошує, що у тилу треба бути ще пильнішими

Фото поліції із затримання
Фото поліції із затримання

Приблизно о14.45 год. через мікрорайон Левандівка промчали кілька машин поліції, пожежна, дві машини «швидкої»… На порталі новин «Варта-1» з’явилась інформація, що чоловік кинув гранату в поліцейське авто. Подія трапилася в районі Білогорща (Залізничний район).

Речник обласної поліції Михайло Василишин повідомив, що поліцію викликали через чоловіка, який чіплявся до перехожих, конфліктував. Погрожував їм гранатою.

Коли на місце події приїхали поліцейські, агресивний чоловік кинув дві гранати (!) в їхній автомобіль. Внаслідок вибуху гранат було пошкоджено поліцейську машину. Поліцейські не постраждали, бо не були всередині автівки. Також вибухом пошкодило огорожу сусіднього будинку.

На щастя, ніхто з людей, які стали свідками надзвичайної події, не постраждав. На що я звернула увагу, діти, коли побачили стільки поліцейських машин, побігли дивитися, що сталося… Бігли, до речі, з Левандівки… Мабуть, поліцейські мали б увімкнути якісь звукові сигнали, аби ніхто не наближався до місця події… Бо у таких ситуаціях завжди знайдуться ті, хто захоче зблизька подивитися на НС…

На своїй сторінці у Фейсбуці перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький написав:

«Львів. Начебто звичайний виклик про неадекватного чоловіка, що чіпляється до перехожих. Та все з перших секунд пішло як у бойовику. Однак, на жаль, це не кіно.

Чоловік з ознаками наркотичного сп’яніння кидає у напрямку поліцейських гранату, за мить другу в салон службового автомобіля. Швидко викликали підкріплення і разом затримали гренадира… Це щастя, що ніхто не постраждав. Цей кричущий випадок показує, що у тилу треба бути ще пильнішим… І небезпека може очікувати скрізь. Як і війна у нас на всій території держави, а не лише в певних областях. А ми продовжуємо службу, як на фронті, так і у «мирних містах». І завжди на варті".

На сайті обласної поліції повідомили: «Правоохоронці встановлюють обставини замаху на вбивство працівників поліції під час виконання службових обов’язків. Правоохоронці встановили особу зловмисника, 24-річного жителя міста Харків, а також його 29-річного брата, який переховувався у будинку. Гранату, яка не вибухнула, вилучено та скеровано на експертне дослідження.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування триває".

Схожі новини