Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МАГАТЕ планує забезпечити на ЗАЕС постійну присутність, — Рафаель Гроссі

  • 02.09.2022, 12:15
  • 645

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі розповів, що на ЗАЕС буде функціонувати постійна місія організації

Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

«Наша робота на станції тільки почалася. Я багато чого бачив. І мої люди все ще знаходяться там. Ми мали можливість обійти весь майданчик. Я входив всередину блоків, я мав можливість побачити аварійні системи, дизель-генератори, інші елементи. Також ми відвідали блокові щити управління декількох енергоблоків», — зазначив Гроссі.

За його словами, експерти місії вибрали три-чотири ключові зони, які ми безпосередньо повинні були побачити, і ми змогли це зробити.

«Ми збираємося бути присутніми на станції протягом тривалого часу. У нас багато роботи, що стосується проведення детального аналізу деяких технічних аспектів того, що ми побачили», — заявив генеральний директор МАГАТЕ.

Він також додав, що станція і її фізична цілісність були порушені кілька разів, випадково або навмисно.

Про український персонал станції

Генеральний директор МАГАТЕ підкреслив, що українські працівники станції перебувають у важкому емоційному і психологічному становищі. Але завдяки своєму професіоналізму вони відмінно виконують всю покладену на них відповідальну роботу.

«Звичайно, мені вдалося багато поспілкуватися з працівниками, з людьми з Енергодара. Що я їм сказав? Що я їду, але МАГАТЕ залишається на станції», — додав він.

Схожі новини