Передплата 2024 ВЗ

Вийшла перша благодійна марка із псом Патроном

Сьогодні, 1 вересня, Укрпошта випустила першу в Україні благодійну марку із зображенням пса-сапера Патрона

Пес Патрон ставить свій відбиток на листівку Фото: з тг Резніченка
Пес Патрон ставить свій відбиток на листівку Фото: з тг Резніченка

Про це повідомляє Укрпошта.

З її допомогою планують зібрати 1 млн євро на машину для розмінування на дистанційному управлінні. Також частину коштів перекажуть на допомогу притулкам для тварин.

Володимир Зеленський, який узяв участь у погашенні марки, зазначив, що кошти збиратимуть через платформу UNITED24.

Автором ілюстрації став Олександр Нікітюк. Він створив 8 малюнків-сюжетів, які й зображені на аркуші з марками. Мета ілюстрації - показати проблему замінування по всій Україні: на полях, дитячих майданчиках, у житлових кварталах міст.

«Я малював завжди. Коли почалась війна, зрозумів, що малювання — то є прекрасна терапія, що допомагає відволіктися, направити свою енергію на створення чогось нового. Публікуючи свої воєнні ілюстрації в соцмережах, я відчув сильний відгук від людей, які відчували те саме, що і я», — каже Нікітюк.

Крім аркушів з марками, можна буде придбати й мерч із Патроном: футболки, худі, магніти, значки, рюкзак для взуття, наліпки та горнятко із зображенням пса Патрона. Замовити його можна на таких платформах:

  • магазин Укрпошти: bit. ly/Patron-ukrposhta
  • ROZETKA: bit. ly/Patron-rozetka
  • ROZETKA мерч: bit. ly/Rozetka-merch
  • Kasta: bit. ly/Patron-kasta
  • Prom: bit. ly/Patron-prom

На замовлення діють обмеження: 5 маркових аркушів, 5 художніх конвертів та 5 листівок в одному замовленні.

Тим часом

Марку погасили також у Львові, на головному поштампі, що на вулиці Словацького, 1.

Як розповів під час презентації марки директор Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук, тираж випуску — мільйон аркушів.

«Вартість кожної поштової марки — 31 грн., з яких сума благодійного збору — 8 гривень, — каже керівник львівської „Укрпошти“. — Відповідно, вартість поштового аркуша з вісьмома марками — 248 грн., з яких 64 гривень — благодійна складова».

Цього разу біля відділення львівської «Укрпошти» не було кілометрових черг, аби купити нову марку.

«Пес Патрон має місію — допомагає дітям почуватися у безпеці. Подяка „Укрпошті“ за цей символізм. Пошта творить нову історію України», — сказав під час процедури погашення марки у Львові голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Схожі новини