Передплата 2024 ВЗ

Німецька фірма могла постачати у росію компоненти для «Новічка», — ЗМІ

  • 31.08.2022, 09:45
  • 733

Правоохоронці обшукали німецьку хімічну компанію Riol Chemie GmbH, яку підозрюють у постачанні до рф компонентів для особливо небезпечних бойових отруйних речовин, а також лабораторного приладдя без відповідних дозволів

Німецьку фірму підозрюють у постачанні в росію компонентів для "Новічка". Фото із мережі
Німецьку фірму підозрюють у постачанні в росію компонентів для "Новічка". Фото із мережі

Про це пише Tagesschau.

Відтак, видання повідомляє, що компанія з міста Лілієнталь у землі Нижня Саксонія понад 30 разів експортувала в рф хімічні речовини та лабораторне приладдя без відповідного дозволу.

Днями відбулися обшуки на семи об'єктах у кількох федеральних землях.

«Є підозра в несанкціонованому експорті товарів до росії», — заявив представник прокуратури Кай Томас Бреас.

Згідно із результатами розслідування NDR і Süddeutsche Zeitung, може йтися про експорт хімічних та біологічних речовин, які, ймовірно, використовують як сировину для виробництва бойових отруйних речовин. Зокрема — нервово-паралітичного газу «Новічок».

Riol Chemie GmbH також нібито постачала лабораторні матеріали російському гуртовому виробнику хімікатів, який надавав обладнання для лабораторій російської армії та Федеральної служби безпеки.

Діяльністю компанії також цікавилося Управління з охорони конституції Німеччини, яке відповідає за національну безпеку. Причиною цього було те, що США внесли компанію у санкційний список через замах на російського політика Олексія Навального.

Схожі новини