Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині підтвердили циркуляцію штаму «Омікрон» В. А2

За минулий тиждень в області провели понад 1,5 тисячі досліджень на ковід. З них 806 виявилися позитивними. На лікарняних ліжках — 258 ковідних хворих

Фото Semper fortis.
Фото Semper fortis.

Такі цифри озвучила керівниця обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко.

Фахівчиня додала: якщо у лю­дини є клінічні ознаки хвороби, а швидкий тест виявився пози­тивним, це є підставою для встанов­лення діагнозу COVID-19. Якщо симп­томи є, а експрес-тест — негативний, необхідно провести дослідження мето­дом ПЛР.

Також головна епідеміологиня об­ласті закликала батьків не вести дітей з ознаками гострої респіраторної інфекції (кашлем, нежитем, чханням) у дитсадок і не пускати до школи. Навіть якщо темпе­ратура тіла у них не підвищена.

А у Центрі громадського здоров’я за­кликають отримати бустерну дозу ще­плення від коронавірусної інфекції, на­віть якщо людина не є в групі ризику. Як нагадують у ЦГЗ, перший «бустер» в Україні колють усім повнолітнім, другий — лише людям, старшим за 60 років або тим, хто в групі ризику:

  • які живуть або працюють у закладах догляду за літніми людьми;
  • людям з інвалідністю;
  • пацієнтам з імуносупресією;
  • людям від 18 до 59 років з медич­ними станами, які підвищують ризик тяжкого перебігу коронавірусної хворо­би: виразковим колітом, цирозом, хро­нічним обструктивним захворюванням легень, розсіяним склерозом, пога­но контрольованою гіпертензією, син­дромом Дауна, вираженим ожирінням тощо;
  • людям від 18 до 59 років з численни­ми хронічними захворюваннями.

Дізнатися, де у Львові та області ро­блять щеплення від COVID-19, можна за номером 16−77.

Схожі новини