Передплата 2024 ВЗ

«Львівщина — єдина в Україні, яка за усіма безпековими показниками готова до старту навчального року»

Про це та інші нюанси 1 вересня повідомив на брифінгу директор департаменту освіти Львівської ОВА Олег Паска

1 вересня до шкіл Львівщини підуть 282 тисячі учнів. Про це повідомив на брифінгу заступник голови Львівської ОВА Іван Собко.

«Зроблено поточні та капітальні ремонти укриттів у шкодах, — наголосив чиновник. — Якщо укриттів у школі немає, ремонтували укриття, які за сто метрів від школи. На це з обласного бюджету виділено 3,4 мільйона гривень. Укриття готові на 90%»

Директор департаменту освіти Львівської ОВА Олег Паска додав: «Офлайн навчання є набагато якіснішим, ніж дистанційна освіта. Львівщина має досвід і дистанційної форми навчання. Станом на 29 серпня, близько 60% шкіл Львівщини готові до очного навчання. Щодо інших шкіл, то до 1 вересня вони ще визначаються з педагогічними радами та батьками, як вчитися. Батьки, які подивилися на стан укриття та рішення комісії щодо укриттів, може ухвалити рішення — в якій формі дитина буде навчатися. Із 1 118 шкіл, 154 не мають укриття і не мають змоги подбати про безпеку учнів. В таких школах — дистанційна форма навчання».

Якщо батьки хочуть, аби їхня дитина пішла на очне навчання (це для тих, в чиїх школах немає укриття), то потрібно написати заяву і піти до школи, де працюватимуть заходи безпеки. Якщо батьки вважають, що укриття в їхній школі рівня «таке собі», потрібно написати заяву і обрати віддалену форму навчання, чи піти в школу, де є хороше укриття.

За словами Олега Паски, у закладах вищої освіти буде змішана форма навчання: лекції — онлайн, практична робота — очно.

Про організацію навчання для дітей-переселенців

У Львівській області зареєстровано три тисячі учнів з когорти внутрішньо переміщених осіб. Це учні, які повноцінно доєднаються до навчального процесу у Львівській області.

Олег Паска каже, це не велика цифра, у перші місяці війни тут навчалося 30 тисяч учнів-переселенців.

«Згідно із законодавством, кожен учень має гарантовано здобути середню освіту — чи з окупованого Херсону, чи зі Львова, — додав Іван Собко. — Ми стараємося не вживати таких слів, як учень-переселенець. Це наші українські діти. Маємо забезпечити однакові умови для навчання усіх учнів. Я за очну форму навчання. Але ми готові, і коронавірус „навчив“, що дистанційна форма навчання теж хороший варіант».

Схожі новини