Передплата 2024 «Добрий господар»

Фронтове авто для воїна-викладача і його побратимів

Серед благодійників — колишні однокласники, однокурсники, учні і студенти педагога

Придбаний на пожертви благодійників позашляховик допоможе нашим воїнам успішно виконувати бойові завдання. Фото з альбому Дмитра Сколоздри
Придбаний на пожертви благодійників позашляховик допоможе нашим воїнам успішно виконувати бойові завдання. Фото з альбому Дмитра Сколоздри

Підрозділ артилеристів 24-ї окремої механізованої бригади, в якому служить вчорашній освітянин-історик, викладач Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості Дмитро Сколоздра, у ці дні поповнився повнопривідним дизельним позашляховиком «Фольксваген Туарег». Його вдалося придбати у тилу завдяки пожертвам краян. Зробили це у вкрай короткий час — всього за день!

Через соцмережі Дмитро звернувся до друзів, знайомих, колег з проханням допомогти своїй батареї «колесами». Для виконання бойових задач всюдипрохідний транспорт (не забуваймо про фронтове бездоріжжя!) має величезне значення. Ось що каже про це сам Дмитро: «У червні ми брали участь у важких боях на Луганщині і Донеччині. Тоді так звану „трасу життя“ Бахмут-Лисичанськ вже контролював ворог, нею неможливо було їздити. В цій ситуації кожного дня ми змушені були возити екіпажі і снаряди до наших САУ польовими шляхами туди і назад на відстань понад 120 км — під постійними обстрілами з півночі, сходу і півдня. І саме швидкість, маневреність та високопрохідність таких авто, можливо, врятувала життя моє і моїх побратимів…»

Відповідний позашляховик знайшли на Тернопільщині. Час для його викупу був обмежений. За два дні треба було десь знайти 130 тис. грн (решту 50 тис. грн військові уже мали, вони залишилися від пожертв на дизельний генератор). Дмитро звернувся до всіх, хто його знає, і попросив допомогти у закупівлі фронтової автівки: «Кожна ваша гривня буде цінною і наближатиме нас до спільної ПЕРЕМОГИ!!!».

Люди відреагували миттєво. Уже через добу (!) потрібну суму було зібрано. Всюдипрохідного «Фольксвагена» купили і доставили на місце призначення. Решту благодійних коштів використають на господарці артилеристів: придбають так потрібні їм лопати, пили, сокири…

Серед тих, хто виділив свої заощадження для фронтового всюдихода, були рідні, сусіди, друзі освітянина, підприємці, депутати, однокласники, однокурсники. А також, про що особливо приємно було дізнатися — колишні учні і студенти Дмитра Сколоздри, його колеги-викладачі.

Дмитро Сколоздра і його "гостинці" для ворога...
Дмитро Сколоздра і його "гостинці" для ворога...

Перед публікацією цього матеріалу ми зв’язалися з воїном-педагогом і поцікавилися, наскільки стає їм у пригоді придбаний автомобіль. Дмитро відповів:

— Ми якраз готуємося до бою… Позашляховик тут дуже актуальний, бо багато їздимо по полях, де прості машини не проїдуть…

Схожі новини