Передплата 2024 ВЗ

Родичі полонених захисників «Азовсталі» обурені, що нардепи відмовилися голосувати за заяву Верховної Ради до міжнародних організацій щодо злочину в Оленівці

  • 22.08.2022, 17:35
  • 680

Сестра одного з полонених переконана, що кожен депутат, який утримався від голосування або проголосував проти, має скласти свій мандат

Фото Дмитра Козацького
Фото Дмитра Козацького

Про це заявила Сандра Кротевич — сестра першого заступника командира полку «Азов» Богдана Кротевича (Тавра).

«Я давним-давно нейтральна до політики, але мене днями дещо дуже сильно обурило. Була ініціатива від „Європейської солідарності“ щодо поставити у порядок денний, проголосувати та звернутися до країн ЄС, країн НАТО та міжнародних організацій щодо Оленівки та хлопців, які у полоні. Рада навіть не проголосувала за те, щоби поставити це у порядок денний. Мене це дуже сильно обурило, і дуже багато кого з родичів це обурило, тому що ми постійно їх просимо нарешті зробити це звернення. Але народним депутатам це виявилось непотрібним», — сказала Сандра Кротевич.

За її словами, вона обурена таким ставлення до проблеми з боку народних депутатів.

«Відповідно, у мене до них два питання. По-перше — навіщо нам депутати, яким плювати на українських військовополонених? По-друге, як ми можемо вимагати від міжнародної спільноти, міжнародних організацій та інших країн якихось дій, якщо у нас Верховна Рада не спроможна поставити у порядок денний звернення щодо теракту в Оленівці з проханням допомогти повернути військовополонених?» — зауважила сестра захисника «Азовсталі».

Вона переконана, що кожен депутат, який утримався від голосування або проголосував проти, має скласти свій мандат.

«Я вважаю, що кожен депутат, який утримався від голосування або проголосував проти, має скласти свій мандат. Такі люди не мають права бути депутатами і представляти інтереси військових, які зараз боронять нашу державу, і тих, хто зараз у полоні. Поки хтось з них відпочивав за кордоном, а хтось ховався у Києві - вони сиділи у Маріуполі, на „Азовсталі“, стримуючи шалену кількість російських військових і техніки. А зараз ці народні обранці навіть не можуть зробити найпростішого — проголосувати. Як поставити на порядок денний підвищення собі заробітної плати — вони це можуть зробити, а як ухвалити звернення щодо військовополонених, то ні. Їм це, бачите, не на часі», — зауважила Коротевич.

Схожі новини