Передплата 2024 ВЗ

Україна виконала майже 70% угоди про асоціацію з ЄС, — Стефанішина

  • 21.08.2022, 19:34
  • 788

Українська влада хоче до кінця року отримати від лідерів ЄС політичну ясність щодо наступних кроків на цьому шляху

Фото з сайту dw
Фото з сайту dw

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина .

«Нам потрібно розуміти, наскільки тривалим і складним буде наш шлях до членства в Європейському Союзі, і не лише у переговорному сенсі. Нам дійсно треба буде виконати необхідні складові для приєднання до ЄС. У нас для цього є енергія і бажання. Єдине, чого нам не вистачає, — політичної ясності щодо наступних кроків», — сказала Стефанішина.

У цьому контексті вона нагадала слова президента, що процес євроінтеграції лишається основним мотиватором для нашого суспільства, який об'єднує більш як 90% українців. Це також надає енергії і нашим Збройним силам, які зараз на передньому краї боротьби з російською агресією за європейське майбутнє України.

За її словами, бажання такої політичної ясності з боку України — «це не політичний тиск, а забезпечення людям подальшого сенсу політичної діяльності».

«Я дуже сподіваюся, що ми не почуємо нічого негативного від лідерів ЄС, а будемо отримувати лише допомогу і роз’яснення щодо наших подальших кроків, щодо розбудови нових можливостей і виховання нового покоління держслужбовців, які будуть нас далі вести цим шляхом», — зауважила Стефанішина.

Схожі новини