Передплата 2024 «Добра кухня»

У Шанхаї засудили мільярдера: суд виписав рекордний штраф

  • 19.08.2022, 16:15
  • 766

У Китаї суд засудив мільярдера Сяо Цзяньхуа до 13 років позбавлення волі у справі про хабарництво та шахрайство, а його компанії Tomorrow Holdings виписали рекордний для Китаю штраф $ 8,1 млрд

Фото: bits.media
Фото: bits.media

Про це пише Reuters.

Сяо визнаний винним у незаконному привласненні державних депозитів, зловживанні довірою, хабарництві та нелегальному використанні грошей, у суді заявили, що він та його компанія «завдали шкоди фінансовій безпеці держави».

Повідомляється, що мільярдера не бачили на публіці з 2017 року, коли китайські агенти викрали його в Гонконгу та переправили на материкову частину КНР.

Слідство встановило, що у 2001 — 2021 роках Сяо Цзяньхуа та Tomorrow Holdings підкуповували чиновників, передаючи їм акції та об'єкти нерухомості на загальну суму понад 680 млн юанів (близько $ 100 млн). Повідомляється також, що Сяо незаконно використав свою фінансову мережу з більш ніж 40 компаній, щоб продавати страховку та інші інвестиційні продукти (за це він отримав понад 311,6 млрд юанів).

Кілька років тому Сяо Цзяньхуа вважався одним із найбагатших людей у ​​Китаї, серед його клієнтів були багато керівників Комуністичної партії Китаю, зокрема китайський лідер Сі Цзіньпін.

Схожі новини