Передплата 2024 «Добрий господар»

Арештовані активи російської компанії на 350 млн грн

  • 18.08.2022, 07:41
  • 663

70% у статутному капіталі підприємства — виробника напівфабрикатів — належить громадянинові рф

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції спільно з детективами Бюро економічної безпеки та прокурорами Офісу Генерального прокурора встановили підприємство зі зв’язками в рф. 70% його статутного капіталу належить громадянинові країни-агресора.

Окрім того, правоохоронці з’ясували, що посадові особи цього підприємства запровадили «схему» з ухилення сплати податків. У ній були задіяні підконтрольні товариства, через які і виводилися кошти.

З метою блокування операцій щодо відчуження майна та подальшого виведення коштів до рф на корпоративні права та нерухомість підприємства були накладені арешти. Загальна сума арештованих активів сягає 350 млн грн.

У межах кримінального провадження, що розслідується за фактом ухилення від сплати податків, встановлюватиметься остаточна сума завданих державі збитків.

Нагадаємо, до АРМА було передано майно та корпоративні права російської компанії на понад 220 млн грн. Засновником підприємств — виробників паперової продукції та будівельних сумішей — виявився громадянин рф із санкційного списку РНБО.

Схожі новини