Передплата 2024 «Добрий господар»

москва говорить про угоду з Туреччиною щодо закупівлі С-400: Анкара спростовує це

  • 17.08.2022, 11:37
  • 586

16 серпня росія заявила що підписала контракт на постачання Туреччині додаткових ракет ППО, але Анкара швидко відкинула твердження про підписання нової угоди про купівлю

Фото: ORF.AT
Фото: ORF.AT

Про це пише Bloomberg.

Як зазначається, контракт включає локальне виробництво в Туреччині компонентів російської системи протиракетної оборони С-400, повідомив глава Федеральної служби з військово-технічного співробітництва рф Дмитро Шугаєв.

Турецьке агентство оборонних закупівель SSB спростувало факт підписання другої угоди про закупівлю, заявивши, що з моменту укладання первинної угоди у 2017 році умови не зазнали жодних змін.

Швидке заперечення Анкари наголошує на мінливому характері її балансування з моменту початку вторгнення росії в Україну. Турецький уряд озброює Київ смертоносними безпілотниками, щоб допомогти йому захистити себе від москви, але також утримується від приєднання до західних санкцій, спрямованих проти приватних осіб та державних компаній у росії, найбільшого джерела газу та сирої нафти для економіки Туреччини вартістю 800 мільярдів доларів.

Але нова угода про купівлю передових російських ракетних систем у розпал війни, що призвела до широкого міжнародного засудження дій росії, може знову спричинити напруженість у відносинах із членами НАТО, включаючи США, які, як і раніше, виступають проти купівлі Туреччиною С-400.

Схожі новини