Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«На щастя, повітряних тривог під час тестування було небагато»

По 200 балів отримали аж 9965 учасників Національного мультитесту

Фото ілюстративне з сайту Слово і діло
Фото ілюстративне з сайту Слово і діло

Завершилася основна сесія Національного мультитесту (НМТ). Уперше в історії України масове тестування проводилося у форматі онлайн. Для забезпечення 20 змін тестувань у рамках основної сесії було створено та задіяно тимчасові екзаменаційні пункти в Україні та за кордоном (тестування відбувалися у 23 країнах Європи). Попри повітряні тривоги, перебої з Інтернетом, аварійні відключення електроенергії тощо, усі вступники уже отримали свої результати — 187 тисяч 836 осіб.

Про це «ВЗ» розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

— Уперше в Україні в умовах війни зроблено тестування для такої великої кількості людей, — каже пані Лариса. — Та ще й онлайн! 187 тисяч 836 осіб отримали свої результати з основної сесії. Але ще попереду додаткова сесія, на яку зареєстровано 25 тисяч осіб, з них у Львівській області — понад 1800. Провести тестування вдалося завдяки вчителям і керівникам шкіл, які надали пункти для проведення НМТ, і розробникам програми, які написали її за три місяці.

— Якою була явка учасників?

— На кожній сесії — понад 90 відсотків тих, хто зареєструвався. Але були й пункти, куди прийшли усі 100 процентів учасників.

— А якщо лунала тривога?

— Були тривоги. На щастя, їх було небагато. У кожному пункті облаштовано бомбосховища. Була сирена перед початком, ще одна була в кінці, що тривала більш ніж годину. Після закінчення учасники поверталися на свої місця, щоб зберегти відповіді й закрити комп’ютери. Учасники мали результати відразу — кожен знав, на скільки склав іспит.

— Скільки учасників отримали найвищі 200 балів?

— Загалом по Україні таких 9965. Це дуже багато. Ніколи раніше такого не було. У Львівській області — 1426 «двохсотбальників». Це результати з 358 закладів освіти. 88 осіб склали НМТ на 600 балів, 303 — отримали по 400 балів і 1035 — по 200.

— А яка картина у місті Лева?

— Лідером за кількістю 200-бальників у Львові є фізико-математичний ліцей. Там 10 осіб отримали по 600 балів, 20 осіб — 400, 43 особи — по 200 балів. Цей ліцей тримає марку найкращого освітнього закладу. Також прекрасні показники мають Львівська академічна гімназія — 41 «200-бальник», і Львівська лінгвістична гімназія — 22. Є також 200-бальники у Бориславі, Буську, Жидачеві, Кам’янці-Бузькій, Трускавці, Ходорові… По 200 балів отримали також учні у 123 сільських закладах освіти.

— Знаю, багато дітей обурювалися, бо окрім обов’язкових математики та української мови/літератури, мало не в останній момент ввели історію…

— Про це стало відомо у квітні. Але дуже приємно, що багато дітей мають по 200 балів з історії. Вони мали запитання з історії України ХХ і ХХІ століть. З цього предмета 684 особи у Львівській області отримали по 200 балів.

Схожі новини