Передплата 2024 «Добрий господар»

"Ганьба дрібних чиновників на чолі з мером Садовим"

  • 15.08.2022, 19:25
  • 1 217

Скандал із похованням зв’язкової Шухевича: Садовий проігнорував прохання громадськості, яка наполягала, аби Дарію Гусяк поховали на полі почесних поховань №67

Фото з Фейсбуку Олега Синютки
Фото з Фейсбуку Олега Синютки

Львівська міська влада не дослухалася до прохань громадськості щодо місця поховання Дарії Гусяк.

Про це повідомив народний депутат від «Європейської Солідарності» Олег Синютка.

«Життя, яке Дарія Гусяк прожила, як символ слави і ганьба дрібних чиновників на чолі з мером Садовим, які влаштували справжню вакханалію щодо місця поховання легендарної українки. Всупереч проханням тих людей, які разом з нею боролись за незалежну Україну, які нині очолюють громадські, проукраїнські рухи, останню зв’язкову Шухевича так і не поховали на полі почесних поховань Личаківського Цвинтаря N°67 поряд з Катериною Зарицькою, Михайлом Сорокою, поряд з кенотафом її командира, провідними членами ОУН Омеляном Ковалем, Григорієм Васьковичем, генерал-майором, Героєм України Сергієм Кульчицьким», – написав нардеп.

Синютка висловив своє здивування та нерозуміння дій львівської влади щодо вибору місця поховання героїні.

«Дарію Гусяк – українку, яка точно мала право на гідне вшанування після смерті, за ініціативою Юрія Шухевича, підхоронили до родинного гробівця Шухевичів на Личаківському цвинтарі, аби згодом перепоховати на полі почесних поховань Личаківського Цвинтаря N°67. Правда та справедливість повинні перемогти», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 12 серпня у віці 98 років відійшла у засвіти остання зв'язкова Романа Шухевича Дарія Гусяк.

Сьогодні, 15 серпня, у Львові провели в останню путь Дарію Гусяк.

Схожі новини