Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Посестри зв'язкової Шухевича: Дарію слід поховати на місці почесних поховань, а не на Марсовому полі (оновлено)

  • 14.08.2022, 13:54
  • 956

Міська влада Львова вирішила поховати Дарію Гусяк на колишньому радянському військовому меморіалі, але громадські діячки не погоджуються з цим

Дарію Гусяк – останню зв’язкову командира УПА Романа Шухевича – планують поховати на Марсовому полі. Посестри покійної не погоджуються із рішенням міської влади Львова.

"На Личаківському кладовищі є пані Зарицька і пані Ірина Калинець і там Михайло Сорока… Ми вважаємо, що там місце Дарії Гусяк, на місці почесних поховань. Тим більше, що ця людина – це наша патріотична історія. На Марсовому полі звичайно ховають Героїв сучасної війни. Там все планують перейменувати, переобладнати. Але що стосується пані Дарії Гусяк, їй там не місце. Наша позиція, щоб її поховали на 67-му полі на Личаківському кладовищі", – зазначила голова Львівської обласної організації ВЛУЖ Надія Кохалевич в коментарі "Еспресо.Захід" .

Громадські діячки, відтак, апелюють до влади щодо зміни місця поховання Дарії Гусяк. Із активісткою і політв’язнем прощатимуться вже в понеділок, 15 серпня. Чин похорону відбудеться об 11:00 в Гарнізонному храмі свв. ап. Петра і Павла у Львові.

Оновлено

Львівська влада погодилася з проханням посестер зв'язкової Шухевича. Дарію Гусяк поховають завтра на Личаківському кладовищі.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

«Об 11.00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться Чин похорону. Відтак, о 12.15 Дарію Гусяк поховають біля Меморіалу воїнів УПА Личаківського кладовища», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини