Передплата 2024 «Добра кухня»

Єгипет обмежує споживання електроенергії, щоб більше експортувати природний газ

  • 14.08.2022, 05:50
  • 321

Прем’єр-міністр країни Мостафа Мадбулі заявив, що освітлення на вулицях, площах і великих спортивних об’єктах буде приглушено, а підсвічування за межами урядових будівель вимикатиметься після закінчення робочого дня

Таким чином Єгипет обмежує споживання електроенергії, щоб вивільнити для експорту більше природного газу, допомагаючи генерувати вкрай необхідну іноземну валюту.

Країна прагне заробляти більше твердої валюти, долаючи наслідки російського вторгнення в Україну. Війна вплинула на різке зростання рахунків за пшеницю та пальне, спричинивши тиск на місцевий курс.

Водночас газова криза в Європі надає Єгипту нові можливості й ключову роль в енергетичних планах континенту. В країні 2015 року було відкрито гігантське морське родовище природного газу Zohr, і вона вже підписала угоду з Ізраїлем про збільшення продажу газу в Європейський Союз.

Єгипет, який раніше використовував 60% свого газу для виробництва електроенергії, натомість використовує мазут, важке рідке паливо для деяких електростанцій. За словами прем’єр-міністра, це допомогло створити надлишок газу для експорту, що приносить від 100 до 150 млн доларів на місяць.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень