Передплата 2024 «Добра кухня»

В Естонії російські журналісти займалися пропагандою: їх вислали з країни

  • 13.08.2022, 17:43
  • 721

Правоохоронці зняли з поїзда Нарва-Таллін і затримали в Естонії співробітників російського видання «Известия». Вони в'їхали в країну по роботі та знімали пропагандистський матеріал, використовуючи туристичні візи

Про це пише видання Posttimes.

Прикордонники Естонії заявили, що двоє громадян рф, 30-річна Ксенія Солдатова та 40-річний Дмитро Тимофєєв в'їхали на територію держави через прикордонний пункт «Нарви» у п’ятницю близько 12:00. Вони пред’явили на кордоні італійські та фінські шенгенські візи та заявили, що відвідують країну з туристичною метою.

Далі, за словами правоохоронців, російські журналісти вирушили до танка Т-34 у Нарвах та почали «вести там пропагандистську роботу». Після того, як вони сіли в поїзд і поїхали до Таллінна, у Йихві поліцейський патруль їх затримав і доставив у відділення для перевірки.

У прикордонному бюро Естонії додали, що працювати в країні з туристичними візами є порушенням візового режиму, тому відомство анулювало їхні документи — росіянам заборонили в'їзд до Естонії. Журналістів було вислано до рф.

Схожі новини