Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Вимагаємо публічних вибачень від Безуглої»

  • 13.08.2022, 11:52
  • 894

Команда «Європейської Солідарності» не дозволить принижувати волонтерську спільноту та добровольців, знецінювати допомогу Збройним силам України

Ірина Геращенко. Фото ЄС
Ірина Геращенко. Фото ЄС

Про це пише співголова фракції Ірина Геращенко.

Вона наголошує - владі слід зупиняти будь-які спроби внести розкол в українське суспільство, а тим паче коли цим займаються представники монобільшості.

«Представниця влади пані Безугла інформує, що вона звернулася до СБУ з вимогою дослідити зв’язок між Яною Зінкевич, Мирославом Гаєм, Даною Яровою, Михайлом Макаруком, Борислава Березою та іншими. Зв’язок всіх вищеперерахованих осіб є очевидним. Всі вони — свідомі Громадяни України, які з 2014 за неї борються, воюють на фронті чи волонтерять, евакуюють поранених і надають їм першу медичну допомогу. Честь знати всіх цих людей, усвідомлюючи їхні заслуги перед Україною», — йдеться у заяві.

Будь-які брудні натяки на якісь комерційні зв’язки, звинувачення, що своїми діями вони якось підривають єдність між військовим і політичним керівництвом країни і заклик до СБУ дослідити їх роботу «по підриву національної безпеки країни» є неприпустимими — наголошує Геращенко.

Це — реальна образа воїнів і волонтерської спільноти, конкретний приклад мови ненависті і ворожнечі під час війни, протиставлення частин суспільства, які мають різні політичні погляди, але сьогодні об'єдналися навколо захисту країни від ворога-окупанта, додає депутатка.

«В армії не питають, за кого ти голосував, під час евакуації не цікавляться ідеологічними переконаннями пораненого, волонтери передають допомогу всім батальйонам і бригадам, не вираховуючи, хто в якій партії був в мирному житті», — нагадала Ірина Геращенко.

«Ми можемо критикувати певні помилки і дії, аби їх виправити і не допустити авторитаризму в країні, бо парламентський контроль — це функції опозиції, але ми відклали вбік вчорашні образи, щиро простягнувши владі руку допомоги. Нас обурює політична цензура і продовження політичних переслідувань, але ми утримуємося від переходу на особистості. З першого дня повномасштабної агресії неухильно дотримуючись єдності, часто в односторонньому порядку», — йдеться у заяві.

«Натомість цілком реальні високопоставлені представники партії влади публічно знецінюють допомогу Петра Порошенка і нашої команди армії, звільнення нами заручників і той факт, що ми не допустили повномасштабного російського вторгнення, утримуючи хиткий мир політико-дипломатичними переговорами, зневажливо називаючи активну, патріотичну частину суспільства „порохоботами“. Мар’яна дозволяє собі, серед іншого, і ейджистські заяви», — констатує Геращенко.

«Всьому є межа. Ми не дозволимо нікому ображати і зневажати наших воїнів і волонтерську спільноту. Ми не дозволимо жодного хамського випаду щодо Яни Зінкевич, яку знають і шанують мільйони українців. Яка врятувала тисячі життів наших воїнів і є важливою частиною нашої політичної команди. Ми вимагаємо публічних вибачень від Безуглої щодо Яни та інших волонтерів, а від керівництва партії „Слуга Народу“ очікуємо відповідальної позиції щодо їх партійців. Очікуємо, що ви дасте оцінку заявам своєї колеги і відмежуєтеся від них», — пише співголова фракції.

«Члени нашої партії сьогодні на фронті. Це вони, разом з іншими воїнами, звільняли Бучу, де українців катували в тому числі „вагнерівці“. Це вони, разом з іншими воїнами, чия партійність нас абсолютно не цікавить, бо всі сьогодні за Україну — зараз десь там під Херсоном. Це вони під Харковом, на Донеччині і в Запоріжжі захищають Україну разом зі своїми побратимами», — нагадує Ірина Геращенко.

«І коли ми від ГО «Справа Громад» і Фонду Порошенка передаємо в батальйони і бригади дрони, пікапи, бронемашини, вантажівки, ми не питаємо, за кого голосували чи будуть голосувати військовослужбовці, бо зараз ключове — аби Україна вистояла і встояла. СБУ зараз має займатися колаборантами і зрадниками, а не «досліджувати зв’язки волонтерів і військових», — наголошує співголова «ЄС».

"Ми з повагою ставимо до всіх українців, які б політичні погляди вони не сповідували, які сьогодні захищають Україну. Всі разом ми — велика спільнота патріотів. Вимагаємо від влади припинити розколювати суспільство через своїх «корисних ідіотів», — резюмує Ірина Геращенко.

Схожі новини