Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Режим лукашенка свідомо обрав сторону агресора у війні проти України і має понести за це відповідальність»

  • 09.08.2022, 16:32
  • 744

Два роки тому режим лукашенка цинічно сфабрикував результати президентських виборів у білорусі. Цим злочинним рішенням лукашенко фактично зрадив свій народ та здав білоруську державність путінському режиму

Про це нагадав Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook. Він наголосив, що білоруський диктатор має нести покарання за співучасть у кривавій агресії росії проти України.

«На жаль, ані Захід, ані українська влада не знайшли ефективний спосіб підтримати білоруський протест та запобігти поразці білоруського демократичного руху. Нерішуча відповідь демократичного світу на репресії та узурпація влади самопроголошеним президентом лукашенком дали путіну надію реалізувати стратегічний проект щодо відновлення російської імперії. Перший етап імперської операції був для путіна успішним — де-факто білорусь була анексована. І цей успіх відкрив нові можливості для майбутньої збройної агресії проти незалежної України», — наголошує Порошенко.

«Завжди попереджав, що і Україна, і західні союзники мають враховувати потенційне використання території білорусі російськими окупаційними військами для широкомасштабного вторгнення на територію нашої держави. На жаль, мої найгірші очікування справдилися. І замість обіцяних білоруських „тракторів“ в Україну поїхали російські танки та полетіли смертоносні ракети. Режим лукашенка свідомо обрав сторону агресора у війні проти України, і має понести за це справедливе покарання, в тому числі через посилення санкцій. Режим лукашенка — це загроза безпеці нашої держави і безпеці європейського континенту», — зазначає лідер «Європейської Солідарності».

«Переконаний, що для забезпечення нашої перемоги та ефективної європейської безпеки маємо не лише відновити територіальну цілісність нашої держави, включаючи Крим, але і здійснити де-путінізацію росії, що призведе і до демократизації білорусі. Майбутнє України та білорусі - в об'єднаній демократичній Європі!», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини