Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліція виявила злочинців, які на Самбірщині викрадали пальне з нафтопроводу

  • 08.08.2022, 18:33
  • 518

Викрадене пальне троє мешканців Самбірського району використовували для власних потреб та продавали близькому оточенню

Фото: пресслужба Нацполіції
Фото: пресслужба Нацполіції

Про це повідомляє пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Львівські поліцейські викрили злочинне угруповання, яке викрадало пальне з нафтопроводу. За даними поліцейських, до складу угрупування входило троє осіб — мешканці Самбірського району. Зловмисники зробили врізку у нафтопроводі, а резервуар для зберігання пального закопали у лісі неподалік від нафтопроводу.

Пальне зливали, як правило, вночі. Після наповнення резервуара дизпаливо переливали у пластикові бочки та перевозили мікроавтобусом до місця свого приживання. За одну «вилазку» могли вкрасти до двох тонн пального. Далі його використовували для власних потреб, а також продавали близькому оточенню.

Одного з фігурантів затримали вночі з 6 на 7 серпня під час чергової крадіжки пального з нафтопроводу. Чоловік встиг наповнити резервуар двома тоннами дизпалива.

8 серпня, затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Після проведення процесуальних заходів вирішуватиметься питання про повідомлення підозри і його спільникам.

Заходи з викриття протиправної діяльності групи осіб проводилися спільно з працівниками служби безпеки АТ «Укртранснафта» під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Схожі новини