Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Інструктори із Швеції навчатимуть українських військових

  • 07.08.2022, 16:55
  • 627

Уряд Швеції направить до Великої Британії військових інструкторів для проведення базової військової підготовки українців.

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Про це повідомили у міноборони Швеції.

Збройні сили Швеції скерують до Британії до 120 інструкторів з 12 серпня по 31 грудня 2022 року для базової військової підготовки громадян України, яка розділена на кілька етапів.

Британія запропонувала українцям базову військову підготовку на своїй території та запросила інші країни, які входять до Об'єднаних експедиційних сил (JEF), які очолює Британія, а також Канаду зробити свій внесок.

«Війна росії проти України триває вже понад п’ять місяців, і дуже важливо, щоб зовнішній світ продовжував підтримувати Україну у боротьбі країни за суверенітет та самовизначення. Важливо, що Швеція бере участь у цій роботі і шведські інструктори сприятимуть зміцненню обороноздатності України,» — наголосив міністр оборони Петер Гульквіст.

У навчаннях у Великій Британії візьмуть участь приблизно 10 000 громадян України.

Приблизно 60 шведських інструкторів будуть одночасно перебувати у Великій Британії, що, як переконані фахівці, несуттєво вплине на інші операції Збройних сил країни.

Схожі новини