Передплата 2024 «Добра кухня»

В Апараті ВР пояснили, звідки взялись гроші на підвищення виплат депутатам

  • 23.07.2022, 17:45
  • 1 060

Кошти міжнародної допомоги для забезпечення діяльності Верховної Ради України та виплат народним депутатам не залучались

В Апараті ВР пояснили, звідки взялись гроші на підвищення виплат депутатам
В Апараті ВР пояснили, звідки взялись гроші на підвищення виплат депутатам

На засіданні 19 липня нардепи підняли собі виплати та надбавки коштом міжнародної допомоги, яку отримає Україна від іноземних партнерів.

Про це відомо зі законопроєкту, який розміщений на офіційному сайті парламенту.

Йдеться про проєкт постанови № 7561 про внесення змін до постанови Верховної Ради «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України».

Водночас у пресслужбі Апарату Верховної Ради України пояснили ситуацію.

Як зазначається, кошти для оплати праці народних депутатів не виділяли ані з Держбюджету, ані з допомоги міжнародних партнерів.

«Згідно з ухваленим Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» від 9 липня ц.р., додаткових коштів ні з Держбюджету-2022, ні за рахунок допомоги міжнародних партнерів для оплати праці народних депутатів не виділялось. Цим законом було передбачено перерозподіл коштів у межах кошторису видатків на забезпечення діяльності Парламенту на 2022 рік», — йдеться в повідомленні.

Фактично, ухваленою 19 липня ц.р. Верховною Радою України Постановою «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України» встановлено порядок використання перерозподілених коштів. Виконання цієї Постанови не потребуватиме додаткових фінансових і матеріальних витрат за рахунок Державного бюджету України.

Фото з мережі

Схожі новини