Передплата 2024 ВЗ

"Немає більш важливої місії, ніж підтримати нашу армію"

  • 18.07.2022, 17:02
  • 1 507

Яна Зінкевич подякувала волонтерам, які спільно з Фондом Порошенка купують для ЗСУ дрони, вантажівки та бронемашини

"Немає більш важливої місії, ніж підтримати нашу армію"
"Немає більш важливої місії, ніж підтримати нашу армію"

Засновниця медичного батальйону «Госпітальєри», медик-доброволець, народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич з трибуни Верховної Ради подякувала всім українцям, які підтримують Збройні Сили України. Вона зазначила, що тільки за останні дні в Україну з-за кордону надходить техніка для ЗСУ, куплена коштом Фонду Порошенка спільно з волонтерами, на суму близько 5 млн доларів — це безпілотники, вантажівки та бронемашини.

«Ми — країна воїнів і волонтерів. Я дякую українцям за підтримку Збройних сил України і за кожен ваш внесок. Зараз Фонд Порошенка співпрацює з волонтерами і подвоює кожну гривню, пожертвувану на нашу армію. Лише нещодавно Фонд Порошенка разом з волонтерами закупив 11 італійських бронемашин MLS SHIELD. Вперше експортну ліцензію на постачання військових атрибутів дозволили мати волонтерам і фонду з України. Це дійсно показує високий рівень довіри», — зазначила Яна Зінкевич.

«На жаль, про це не розкажуть в цензурованих новинах Єдиного марафону, це потрібно розуміти. Тому користуючись нагодою. з трибуни дякую кожному причетному за допомогу», — наголосила депутатка.

«Крім того, днями з Естонії відправили для ЗСУ 350 дронів Autel, у тому числі безпілотники з тепловізорами для розвідки і вдень, і вночі. Куплені 42 вантажівки з Великої Британії. 50 нових пікапів JAC та Mitsubishi L200. 2,5 тисячі шоломів, 3 тисячі бронежилетів. Тільки цього тижня через кордон буде передана допомога на 5 мільйонів доларів. Ми разом захищаємо наших воїнів і допомагаємо знищувати ворога», — говорить Яна Зінкевич.

«У тому числі наш підрозділ „Госпітальєри“ вже впродовж 8 років продовжує рятувати життя. Зараз, на жаль, нам доводиться рятувати по декілька сотень людей на день. Дуже велика кількість поранених, і я дякую кожному моєму бійцю за те, що він робить», — говорить Зінкевич.

«Зараз немає більш важливої місії, ніж підтримати нашу армію, забезпечити її, підготувати до контрнаступу і разом боротися за те, щоб перемогти. Тому що ми як нація не маємо іншого виходу, і тільки за нами має бути перемога. Інакше ми просто припинимо існувати», — наголосила засновниця «Госпітальєрів».

Схожі новини