Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Собачі роздуми про війну

  • 17.07.2022, 10:30
  • 710

Оце надивилася я на славнозвісного Патрона. Спостерігаю за ним у соцмережах. Пишаюся. Пишаюся так, що аж дух захоплює!

Собачі роздуми про війну
Собачі роздуми про війну

Але не можу не розказати, що ми, собачки тилу, також дуже переживаємо за своїх рідних, за Україну, і бережемо близьких. Щоб їм не було страшно. Наприклад, лизнемо носа, зазирнемо у самісінькі очі, і бачимо, що вони посміхнулися. Хоч і сумна, але це посмішка.

Мій людський татко — прикордонник. Я дуже добре пам’ятаю той страшний зимовий день, коли раптом стало аж занадто тривожно. Він дуже швидко зібрався і кудись поїхав. Його не було тиждень, два, шість… Я тужила, сумувала й переживала, молилася своєму собачому Богу, щоб усе було добре. Я вивчила нове слово: війна. Воно гидке і неприємне.

Я, от чесно, поїхала б з татком, але мені треба було стерегти ще й свою двоногу маму. Бо тут, у Сумах, було також страшно. Мама тягала мене у підвал. Я противилася, навіть навчилася по драбині наверх вилазити, але мене знову пхали у підвал. Постійно щось гупало. Інколи дуже близько. Було страшно і лячно.

Тут, у місті, залишилося багато чотирилапих. Моя мама й сусідка зі своєю собачкою Жулею їх постійно підкормлювали. І ті нас супроводжували. Стерегли від ворогів.

До речі, про Жулю то окрема історія. Вона — безстрашна! Я аж заздрила, коли вона обгавкала величезну машину, мама казала, що то військовий «УРАЛ». На щастя, то була українська техніка, втім я зрозуміла, що з Жулею можна йти куди завгодно! Але я все одно мріяла, щоб скоріше повернувся татко. І не тільки він, а всі, хто захищає Україну.

І одного дня трапилося щастя! Моя найрідніша людина приїхала додому. Я, не дивлячись на свій поважний вік (маю вже 12 років), так плигала і верещала, що потім мені аж лапи лікували. Зараз тата знову майже весь час немає вдома. І я знову сумую.

Знаю і вірю, що наші собачі молитви, дуже сильні, бо кажуть, що ми — Ангели. Упевнена, що скоро всі зустрінуть своїх близьких і навіки зникне слово «війна». Тож молимося за наших рідних, за всіх військових і мирних жителів, за Україну!

Тилова собачка Соня, англійський кокер-спанієль.

Схожі новини