Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У МЗС Ірану обіцяли не продавати безпілотники росії

  • 16.07.2022, 13:15
  • 758

Тегеран "продовжує робити все можливе", щоб покласти край війні рф проти України та розв'язати "українську кризу" політичними засобами

У МЗС Ірану обіцяли не продавати безпілотники росії
У МЗС Ірану обіцяли не продавати безпілотники росії

Відповідні слова Хосейна Аміра Абдоллахіяна після телефонної розмови 15 липня з Дмитром Кулебою опублікувало МЗС Ірану, пише Ліга.нет.

«Я сказав міністру закордонних справ України, що основна позиція Ірану полягає у протидії війні в усьому світі. <…> Щодо України, як ми заявляли з самого початку кризи, ми хочемо, щоб питання вирішувалися політичним шляхом», — заявив міністр.

Очільник МЗС Ірану зазначив, що політика його країни «також відповідає цьому принципу, і ми проти будь-яких дій, що ведуть до продовження та ескалації конфліктів».

За його словами, звинувачення Джейка Саллівана, радника президента США з нацбезпеки, про те, що Іран нібито скоро передасть росії безпілотники для війни проти України є «безпідставними».

Абдоллахіян запевнив — ці заяви нібито мають пропагандистські підґрунтя під час візиту Джо Байдена на Близький Схід.

Глава МЗС Ірану заявив, що Кулеба начебто сказав йому: Тегеран і Київ «не повинні дозволяти звинуваченням з боку інших завдавати шкоди їхнім відносинам». Іранський чиновник наголосив, що Тегеран «готовий до всебічного розширення зв'язків з Києвом, особливо в економічній та сільськогосподарській сферах».

Крім цього, Абдоллахіян повідомив, що Кулеба вкотре запросив його завітати в Україну.

Фото з мережі

Схожі новини