Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ой, у лузі червона калина» заспівати у 47 країнах світу: рекорд зафіксували у Львові

  • 28.06.2022, 16:40
  • 1 272

Сьогодні, 28 червня, у День Конституції України, у Львові встановили світовий рекорд з одночасного виконання пісні «Ой у лузі червона калина». Її заспівали 1086 учасників у 47 країнах світу

«Ой, у лузі червона калина» заспівати у 47 країнах світу: рекорд зафіксували у Львові
«Ой, у лузі червона калина» заспівати у 47 країнах світу: рекорд зафіксували у Львові

Голова локація дійства була на площі біля пам’ятника Шевченкові у Львові.

«Славень Українських Січових Стрільців „Ой у лузі червона калина“ став справжнім гімном протистояння українців російським окупантам у цій повномасштабній війні. Його виконують на передовій, на концертах, у церквах і не лише в Україні, а й в усьому світі. Навіть Pink Floyd випустив кавер із вокалом Андрія Хливнюка. Заспіваймо і ми сьогодні „Ой у лузі“ на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові — так душевно та гучно, щоб всі наші друзі чули та єдналися. Ми пам’ятаємо, хто ми і яке у нас коріння. Дякуємо Збройним Силам України, що можемо зібратись під мирним небом. Ніколи не забувайте, що єдиним джерелом влади в Україні є український народ», — зазначив голова ОВА Максим Козицький.

До вітань приєдналися українці з Литви, Франції, Туреччини, Канади та інших країн.

Співорганізатор заходу та керівник Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк зазначила, що мета рекоду — об'єднати усіх українців, показати, що ми є сильною нацією, яка докладає максимум зусиль для перемоги. Також під час події збирали кошти в межах «1000 автомобілів свободи», ініціативи начальника Львівської ОВА, у межах якої на передову захисникам хочуть передати тисячу машин.

Усі разом виконали Державний Гімн України, а після — заспівали «Ой у лузі червона калина» та зафіксували рекорд.

Фото: Львівська ОВА

Схожі новини