Передплата 2024 «Добрий господар»

"Для перемоги нам потрібно ще більше зброї від Заходу"

  • 18.06.2022, 10:22
  • 520

Петро Порошенко в ефірі канадського телеканалу CBC закликав західних партнерів надати Україні ще більше зброї

"Для перемоги нам потрібно ще більше зброї від Заходу"
"Для перемоги нам потрібно ще більше зброї від Заходу"

Він привітав візит до Києва лідерів чотирьох європейських держав — президента Франції Макрона, канцлера Німеччини Шольца, прем’єра Італії Драгі та президента Румунії Йоханніса — і наголосив, що після відвідин Ірпеня бажання умиротворити путіна мало зникнути.

«Цей візит і справді має надзвичайну цінність та важливий символізм. Ми всі, і я особисто, ще з перших днів війни запрошували всіх трьох президентів і канцлера ФРН здійснити такий візит. І от сьогодні вже 113 днів війни. Проте візит цей ще важливіший і тим, що червень має надзвичайне значення для історії України та для нашого майбутнього. Як і для перемоги України. Розглядаємо цей візит з трьох точок зору. По-перше, йдеться про постачання зброї. По-друге, санкції та ембарго. І по-третє, європейська та євроатлантична перспектива для України», — говорить Порошенко.

«В усьому світі ви не знайдете країни, яка б більше ніж ми, українці, прагнули миру. Однак не капітуляції. Припинення вогню та виведення російських військ, а також звільнення всіх заручників. Надзвичайно важливим є те, що Макрон, Шольц, Йоханніс та Драгі сказали після того, як відвідали Ірпінь. Це — символ російських вбивств. Символ військових злочинів з боку російських варварів. А тому зараз вони точно розуміють, що дуже складно знайти якийсь компроміс з путіним. Тому, що путін хоче бачити всіх нас тут мертвими, тоді як ми просто хочемо жити. путін прагне стерти Україну з мапи світу — країну, що має тисячорічну історію. Це як біле і чорне. Між ними не можна знайти компроміс», — говорить Порошенко.

П’ятий президент наголосив, що Україна для перемоги потребує швидких поставок важкого озброєння: «Однозначно. І таким є мій висновок за результатами зустрічі у форматі Рамштайн. Йдеться про артилерійські системи. У Києві президент Макрон пообіцяв надати додаткові військові поставки. Маємо позитивні новини з Великої Британії. А також гарні новини чуємо від канцлера Шольца, який також сказав, що ми отримаємо реактивні системи залпового вогню. Однак для перемоги нам потрібно більше», — зауважує Порошенко.

«Майбутнє світу залежить від 100 винищувачів, від 300 протиракетних систем, 500 танків, 1000 артилерійських систем. І все це менше, ніж те, що ми вже знищили у російської армії за ці майже 3,5 місяці війни. Ми маємо на це право. Нам потрібно озброїти українських солдатів з тим, щоб вони могли перемогти росію і викинути її війська з української землі», — резюмує Порошенко.

Схожі новини