Передплата 2024 ВЗ

Велика Британія ухвалила екстрадицію Ассанжа до США

  • 18.06.2022, 04:10
  • 560

Велика Британія ухвалила екстрадицію Ассанжа в США, де йому можуть висунути звинувачення у шпигунстві і загрожує 175 років ув'язнення

Велика Британія ухвалила екстрадицію Ассанжа до США
Велика Британія ухвалила екстрадицію Ассанжа до США

Sky News пише, що відповідний екстрадиційний наказ підписала глава МВС Великої Британії Пріті Пател.

Водночас сам Ассанж планує оскаржити це рішення.

«Сьогодні не кінець боротьби. Це лише початок нової юридичної битви. Ми будемо оскаржувати рішення через правову систему»", — заявили в WikiLeaks.

У квітні Лондонський суд видав ордер на екстрадицію Ассанжа до США.

Нагадаємо, що засновника Wikileaks розшукують у США за публікацію тисяч секретних документів у 2010 та 2011 роках. Ассанжу висунуто звинувачення за 18 пунктами з боку уряду США, яке звинувачує його в змові з метою злому військових баз даних США для отримання конфіденційної секретної інформації, яку пізніше опублікували на веб-сайті Wikileaks.

У травні 2019 року Ассанж був ув'язнений на 50 тижнів за порушення умов виходу під заставу, коли він втік до посольства Еквадору в Лондоні, де потім переховувався майже сім років.

Він був заарештований 11 квітня минулого року британською поліцією, оскільки влада Еквадору скасувала рішення про надання Ассанжу громадянства країни.

При цьому, прибічники Ассанжа заявляють, що документи, які просочилися, розкривають правопорушення військових США, і він діяв як журналіст, а не шпигун.

coe.int

Схожі новини