Передплата 2024 ВЗ

Підприємець передав харківським гвардійцям буксирувальні ремені власного виробництва

  • 16.06.2022, 08:03
  • 437

Бізнесмен і волонтер Мирон Баран передав нацгвардійцям півсотні буксирувальних ременів власного виробництва

Передані буксирувальні ремені (їх ще називають тросами) роблять з поліестеру. Легкі, компактні, надійні та міцні, вони витримують вагу 14 тонн, і тому можуть застосуватися у військовій справі. Тим часом цивільні вже оцінили цей продукт, зокрема — за кордоном.

«Потреба у таких ременях — поза сумнівом — величезна! Вони міцні та компактні, і завжди під рукою. Це настільки ж необхідний атрибут, як аптечка чи вогнегасник. Особливо це актуально там, де через бойові дії наша техніка ламається, і нам її потрібно евакуювати на ремонт», — подякував гвардієць Олег.

Виробник ременів розповів, що цей сегмент ринку до війни був незайнятий — наразі ж вже утворилося конкурентне середовище. А призвів до появи цієї інновації випадок.

«Якось мені один комбайнер розповідав, що колись він тягнув свою техніку, і в нього луснув металевий трос, а тоді інших і не було. Він, фактично, прошив кабіну, а водій ледь залишився живим! — розповідає волонтер та бізнесмен Мирон Баран. — Ось так і народилася ідея: всі мало- і великогабаритні вантажівки, забезпечити буксирувальними ременями, які є безпечними, адже, навіть, якщо він порвався, то він нікого не вб’є. До речі, легкові машини, джипи й раніше продавались з такими ременями, але вони не були дуже якісними. Ми ж — компанія, яка робить надпотужні стрічки, і з тих стрічок робимо якісний продукт. Купив водій того чи іншого авто, і він все розуміє, що питання це закрив, і більше до нього повертатися не буде. У нас є ремені здатні витримувати 100 тонн [вага танка 60−70 тонн]».

Мирон сподівається, що його продукт буде максимально корисним для наших бійців. Особливо, враховуючи екстремальні умови війни. Зізнається, що йому дуже болить ситуація у якій опинилась Україна після вторгнення рф, і він навіть платить більше податків, ніж мав би по закону, і закликає до цього інших українських підприємців: «Ми не „там“ [на фронті], у нас є робота, і ми щось заробляємо, ми повинні забезпечувати всім, чим можемо (і чим не можемо) нашу армію. І робити це добре. Я щасливий, що у нас все вийшло. Ми їх доставляємо з 2014 року, у нас друзі були на передовій, і ця вся техніка, яку підбивали чи не їхала, її тягнули на ремонт, відновлювали. Зараз велика війна, і потреб більше. І ми щасливі, що можемо допомогти нашій армії. Як на мене, то найбільш корисними ці ремені були у мобільних підрозділах, де є джипи, пікапи тощо. Там, дійсно, достатньо 14 тонн для них. Ще є бонус — для всяких дрібничок у кожному буксирувальному ремені є маленький рюкзачок. Можливо, там хлопці будуть зберігати якісь дрібнички, інструменти, щоб вони не валялись по всьому кузову».

Зауважимо, що компанія дуже багато експериментує. Зокрема, щодо налагодження виробництва кровоспинних турнікетів. Вже цього тижня підприємство передасть військовим їх 200 штук. У країні, яка воює, і має наразі майже 800 тисяч силовиків, потреба у такій продукції величезна.

Схожі новини