Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Кіборг"- десантник Руслан Боровик загинув у боях на Донбасі

  • 01.05.2022, 15:15
  • 905

Відомий фотограф та боєць ДШВ Руслан Боровик загинув у боях із російськими окупантами на сході України

"Кіборг"- десантник Руслан Боровик загинув у боях на Донбасі
"Кіборг"- десантник Руслан Боровик загинув у боях на Донбасі

Про це повідомляє «Новинарня».

Зазначають, що про смерть побратима повідомили друзі й колеги на його сторінці у фейсбуці в ніч із 30 квітня на 1 травня.

«…Місяць тому отримав контузію, але не покинув своє відділення та продовжував палити техніку російських окупантів. Руслан Боровик — людина з великої літери. Врівноваженість, порядність та в будь-яку хвилину готовність прийти на допомогу», — розповідає журналіст Ярослав Бондаренко.

«Як так, не віриться. Ще одна болюча втрата… Скільки цікавих дискусій, іноді і спорів на тему фотографії з тобою. Війна забирає найкращих… Руслан Боровик — патріот України! Миротворчі місії, кіборг, боєць 95-ї десантно-штурмової бригади», — пише колега Володимир Зінченко.

Довідка

Руслан Боровик, позивний «Багдад», свого часу служив на контракті в ЗСУ, двічі брав участь місіях в Іраку (2004−2005 рр.). Після звільнення з військової служби 12 років працював у банку інкасатором.

У 2014 році мобілізувався до лав Збройних сил України, служив у 90-му батальйоні на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади (нині ДШВ) на посаді гранатометника.

Зайшов у ДАП — новий термінал — 30 листопада 2014 року. Був поранений у ногу.

Навіть під час важких боїв знаходив можливості фотографувати події. У 2015 році вийшов альбом «ДАП» зі світлинами ветерана.

У Боровика залишилися дружина і дві малі доньки. Меншу — Ганнусю — запам’ятали, коли вона на Марші захисників 2020 року танцювала перед колоною ветеранів-десантників, яку очолював батько.

Читайте також: Дрогобицька громада зустріла загиблого Героя

Фото з сайту Новинарня

Схожі новини