Передплата 2024 «Добрий господар»

Уже понад 20 країн погодилось на зустріч щодо оборонної підтримки України

  • 23.04.2022, 16:35
  • 705

26 квітня відбудеться зустріч на авіабазі у Рамштайні, де розглядатимуть питання оборонних потреб України. Понад два десятки країн, і їх перелік може розширитися

Уже понад 20 країн погодилось на зустріч щодо оборонної підтримки України
Уже понад 20 країн погодилось на зустріч щодо оборонної підтримки України

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

«До участі (у зустрічі — ред.) було запрошено близько 40 країн. Відповіді продовжують надходити, але я можу підтвердити, що вже понад 20 запрошених країн погодилися прибути», — розповів представник Пентагону.

Він підкреслив, що захід проходитиме не під егідою НАТО, хоча серед запрошених є й члени Альянсу. Це буде зустріч країн, готових забезпечувати оборонну допомогу Україні як на нинішньому етапі, так і в довгостроковій перспективі.

«Одна з речей, на якій міністр (оборони США Ллойд Остін — ред.) хоче зосередитися в вівторок у Рамштайні, це початок дискусії з країнами-однодумицями про довгострокові відносини у сфері оборони, яких потребуватиме Україна надалі», — зауважив Кірбі.

За його словами, на зустрічі також ітиметься про поточний розвиток подій в Україні, про те, які види невідкладної допомоги потрібно забезпечити, і як це може вплинути на ситуацію на полі бою.

Речник Пентагону також підкреслив, що Сполучені Штати роблять усе можливе для забезпечення ЗСУ необхідним обладнанням і озброєнням.

Читайте також: Генсек ООН прибуде в Україну, але після москви

Фото: Новинарня

Схожі новини