Передплата 2024 «Добрий господар»

«5 мільйонів українців виїхали за кордон через війну рф»: Амін Авад

А шість мільйонів, які ще залишаються у зонах бойових дій не мають доступу до питної води через руйнування мереж

«5 мільйонів українців виїхали за кордон через війну рф»: Амін Авад
«5 мільйонів українців виїхали за кордон через війну рф»: Амін Авад

З 24 лютого по 22 квітня 2022 року понад 5 мільйонів українців через війну, яку розгорнула рф виїхали за кордон. Ще 7,1 мільйонів — це внутрішньо переміщені особи, які мешкають на території України, переважно у Західній Україні.

Про це розповів на брифінгу у Львові помічник Генерального секретаря ООН та кризовий координатор в Україні Амін Авад.

«Близько 6 мільйонів українців не мають доступу до питної води… Це сталося через інтенсивні бойові дії в Україні, які спричинили руйнування мереж водо- та електропостачання (за офіційними даними, найбільш критична ситуація у Донецькій та Луганській областях. — Авт). Я хотів би повторити слова Генерального секретаря ООН про те, що ця війна має закінчитись. Ми повинні зупинити руйнування, страждання і переміщення людей в межах країни і за межі країни, — заявив Амін Авад. — Зараз в Україні руйнування цивільної інфраструктури у масових масштабах».

Нагадаємо, представники ООН у справах біженців офіційно реєструють переселенців в Україні та за кордоном і дають їм гуманітарну допомогу (одяг, постіль), а також по 80 доларів кожному. Серед допомоги від ООН — ремонт приміщень санаторіїв, щоб заселити туди переселенців із гарячих точок.

Читайте також: Гуртожиток у Стебнику «трансформують» у житловий будинок

Фото: Андріана Стахів

Схожі новини