Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Йорків та Чихуахуа у нас немає, шукаємо господарів для покинутих напризволяще тварин”

У Домівці врятованих тварин стартувала благодійна кампанія, яка закликає небайдужих людей прихистити вдома собак та котів, яких “кинули” господарі, коли тікали від війни

“Йорків та Чихуахуа у нас немає, шукаємо господарів для покинутих напризволяще тварин”
“Йорків та Чихуахуа у нас немає, шукаємо господарів для покинутих напризволяще тварин”

У Домівці врятованих тварин, що у парку «Знесіння» стартувала благодійна кампанія. Волонтери, що займаються захистом тварин закликають небайдужих людей взяти з притулку тварин, яких покинули господарі, що тікали від жахіть війни. Нині у Домівці врятованих тварин мешкає 170 собак та 220 котів. Пухнастики шукають надійний дім та турботливих господарів. Тут розглядають варіанти, як тимчасового прихистку, так і прилаштування тварини на постійній основі. Кожного охочого взяти тварину у Домівці запитують, чи є умови для догляду — будка, гроші на харчі, можливість лікування…

Як розповів у коментарі «ВЗ» керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський, чимало львів’ян, які на хвилі «благодійності на фоні війни» взяли до дому тварину, зараз повертають її Домівці… Не можуть впоратися з чотирилапими, або не були готовими до цього.

«Прийняти з притулку собаку чи кішку — відповідальна справа, яка потребує витримки, догляду, — каже Орест Залипський. — породистих Йорків та Чихуахуа у нас немає. Шукаємо господарів для покинутих напризволяще тварин. Чимало переселенців приїхали до Львова з тваринами, але не усі змогли їх доглядати. У нас тварин багато, можна взяти ту, яка припаде до душі».

За словами Ореста Залипського, Домівка врятованих тварин «тріщить по швах». З часу широкомасштабного вторгнення рф півтори тисячі тварин відправили за кордон, зокрема у тамтешні притулки. У добрі руки віддали близько 500 тварин, частина нових господарів — з сусідніх країн.

Читайте також: Уже місяць Ріні виглядає свою господиню — не знаючи, що її вже немає…

Схожі новини